Sık Sorulan Sorular
Sık Sorulan Sorular
Kayıt için gerekli belgeler şunlardır;
a) Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınacak “Denklik Belgesi” nin aslı,
b) Lise diplomasının aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onay1anmış lise diplomasının 3 (üç) adet Türkçe çevirisi,
c) Not durum belgesinin (Transkript) aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ ndan onaylanmış Türkçe çevirisi,
ç) İlgili sınav sonuç belgesinin aslı ve ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ ndan onaylanmış Türkçe çevirisi,
d) Resmi kimlik ya da pasaportun kimlik bilgilerini gösteren sayfasının ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu’ndan onaylanmış fotokopisi,
e) Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu,
f) Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden alınacak "Öğrenim Vizesi”,
g) 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf, g) Eğitim dili Türkçe olan bölümler/programlar için Türkçe yeterlik belgesi (Cl düzeyinde sertifika), h) Eğitim dili kısmen Türkçe ve diğer diller (İngilizce veya Arapça) olan bölümler/programlar için hem Türkçe yeterlik hem de diğer dildeki yeterlik belgeleri,
ı) Çift uyruklu öğrenciler için Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus müdürlüklerinden alınabilir.),
i) Maddi güvence belgesi (Adayın, kendi geçim masraflarını karşılayabilecek gelirinin olduğunu gösteren belgedir. Üniversite, yurt dışından gelen öğrencilere burs ya da parasal destek sağlamaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz.)
Önlisans Programları 2 yıl
Lisans Programları 4 yıl
Tıp Fakültesi 6 yıl
Diş Hekimliği Fakültesi 5 yıl
Yüksek Lisans Programları 2 yıl
Doktora 6 yıl
Denklik işlemi, yurt içinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerince, yurt dışında ise Eğitim Müşavirlikleri ve Eğitim Ataşeliklerince düzenlenir. Denklik Belgesi için başvurular da bu kurumlara yapabilirsiniz.
Denklik işlemi, yurt dışındaki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarından alınan karne, transkript, öğrenim belgesi, sertifika, ayrılma belgesi ve diploma gibi belgelerin asılları ile yapılır. Ancak bu işlem, söz konusu belgelerin asıllarının zayi olması halinde, öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden aldığı aslına uygunluğu okulca onaylı suret ve fotokopiler ile de yapabilirsiniz.
Üniversiteye giriş çıkış sırasında
Yemekhanede yemek yemek için
Kütüphane hizmetlerinden faydalanabilmek için kullanabilirsiniz.
Kocaeli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
MADDE 39
(1) Öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararıyla ön lisans öğreniminde en az bir yarıyıl, en fazla iki yarıyıl; lisans öğreniminde en az bir yarıyıl/yıl, en fazla dört yarıyıl veya iki tam yıl izin verilebilir. Verilen izin, öğretim süresinden sayılmaz. Her eğitim-öğretim yarıyıl/yılı için ayrı ayrı yönetim kurulu kararı alınır. Bir öğrencinin izinli sayıldığı sürede katkı payı ödeyip ödemeyeceği ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenir.
(2) Hastalık izninde; yarıyıl/yıl izni verilmesini gerektirecek süreyi kapsayan sağlık raporunun alınması gerekir.
(3) Askerlik izni; öğrencinin, tecil veya sevk tehiri işleminin zorunlu nedenlerle yapılmaması sonucu askere alınması halinde verilir. Bu öğrencilerin kayıtları silinmez. Bu durumdaki öğrencilerden izinli sayıldıkları süre için öğrenim katkı payı alınmaz.
(4) Maddi veya ailevi nedenlerle izin; öğrenci için beklenmedik anlarda ortaya çıkan ve öğrenimini engelleyecek nitelikte ölüm, doğal afet veya benzeri durumlar ile öğrencinin içinde bulunabileceği maddi güçlükler nedeniyle ilgili kurullar tarafından verilebilir.
(5) Öğrencilere yurt dışında öğrenim görmek için veya öğrenimleri ile ilgili olarak görevlendirilmeleri halinde birinci fıkrada belirtilen sürelerle sınırlı olmak üzere izin verilebilir.
(6) Yukarıdaki nedenlerle izinli sayılan öğrenciler, izinlerinin bitiminde normal yarıyıl/yıl kayıtlarını yaptırarak öğrenimlerine devam eder. Ancak; hastalık nedeniyle izin almış olan öğrenciler öğrenimlerine devam edecek durumda olduklarını sağlık raporu ile belgelendirmek zorundadır.
(7) İzinli sayılmak için izin talebi başvuruları, ders seçme ve kayıt haftasının ilk gününden başlayarak, iki hafta içerisinde yapılır. Ani hastalıklar ve beklenmedik durumlar dışında bu süreler bittikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.
(8) Öğrenci, izinli sayıldığı yarıyıl/yılda herhangi bir derse kaydolamaz ve o yarıyıl/yılın sınavlarına giremez.
Öğrenci Bilgi Sistemi sayfalarımızdan(ogr.kocaeli.edu.tr/KOUBS/ogrenci)
Yabancı Uyruklu Öğrenci sayfalarından(yos.kocaceli.edu.tr/duyurular)
Üniversitemiz ana sayfasından (kocaeli.edu.tr/duyurular)